НА ЖИВОВойната в Украйна

В Елин Пелин се проведе турнирът по шах "Асеневци"

622

На 26 септември 2022 г. в общинската спортна зала "Инж. Янко Янков", гр. Елин Пелин се проведе турнир по шах "Асеневци" с участието на ученици от НУ "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски".

В събитието, което бе първа проява от втората част от националното шахматно турне "Асеневци", взеха участие 90 деца от НУ "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски", гр. Елин Пелин. Турнирът бе открит от г-жа Райничка Николова, зам.-кмет на Община Елин Пелин с ресор "Образование, хуманитарни и социални дейности", която пожела успех на малките шахматисти. Децата от началния курс на двете общински училища с радост се включиха в турнира по шах, готови да научат тайните на древната игра и заедно с организаторите сътвориха истински шахматен празник в спортната зала. Треньорите от шахматен клуб "Асеневци" Доника Шивачева и Даян Нинов водеха турнира, насочваха участниците и показаха на учениците как се местят фигурите и как се подреждат на дъската.

За всички участници в турнира имаше открит урок по шахмат от професионални грос майстори, както и сеанс на едновременна игра. В края на спортното събитие учениците получиха награди и подаръци за своето представяне, както и ваучери за безплатен курс по шахмат.

Водещият на турнира г-н Нинов от шахматен клуб "Асеневци" благодари на Община Елин Пелин за цялото съдействие, което бе указано при организацията и провеждането на турнира по шах. "Надявам се това да е първото от много бъдещи шахматни мероприятия", допълни той за радост на присъстващите деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от София

Община Костинброд получи сертификат...
Председателят на СОС: Българските...
Ето кога ще дойде коледният дух...
Сигнал за бомба евакуира Софийския...
Вижте колко ще се плаща за вход...
Безплатни опреснителни курсове...
Община Самоков подписа договора...
В Казанлък се проведоха финалните...
Община Самоков украсява града...
В Елин Пелин се проведе първа среша...
Откриха зелена класна стая в детска...
РЗИ организира безплатни прегледи...

Последни новини