Веднага сложете това при БОБА, ако не искате да се появят гъгрици

12754

В почти всяко едно семейство редовно се приготвят разнообразни ястия с боб. Боб яхния или боб чорба са сред най-предпочитаните манджи.

Няма значение дали сами го произвеждате или сте си го купили от магазина, трябва да знаете как да го опазите от досадни дребни буболечки, които могат да го направят негоден за консумация.

Мнозина обвиняват гъгриците за това, но истината е, че боба и всички останали бобови култури са жертва на бобов зърнояд.

За да не позволявате запасът ви от боб да бъде съсипан, трябва да вземете превантивни мерки. Ако веднъж тази култура е заразена, то тя трябва обезателно да се изхвърли.

Защо е важно да ядем бобови растения редовно?

Има един трик, който може да направи така, че да опази боба от всякакви вредители. След като го купите, го поставете за 36 часа във фризер. Температурата трябва да е -10 градуса. При тези условия фасулевият зърнояд ще умре за 12 часа. Ако температурата е -5 градуса, ще загине за 24 часа.

Веднъж замразен, бобът вече може най-спокойно да се съхранява на стайна температура. Най-добре е тази храна, включително фиде, макаронени изделия, брашно, захар и много други, да се съхраняват в стъклени буркани с вместимост от 0,5 – 1 литър.

Ще издадем още един трик, с който от край време бабите ни си служат. Когато извадят боба от фризера, те не пропускат да поставят изсушена орехова шума между зърната, както и няколко необелени скилидки чесън. Това се счита за допълнителна превантивна мярка.

Как да сготвим правилно боб?

Сред любимите ни ястия неминуемо фигурира бобът. За съжаление, бобът много често причинява неприятни стомашни неразположения – ме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Защо не трябва да изхвърляте водата...
Ако пералнята ви не пере добре...
Притеснителна прогноза и измама...
Японски трик, с който дори най-киселите...
Уникално Късметче за всяка зодия...
Ето и най-вкусната рецепта за...
Най-големите прахосници на ЗОДИАКА...
Откриха връзка между теглото...
Ето коя зодия ще има най-много...
Уникално любовно пожелание за...
8 признака, че в дома ви се крие...
Кариерен хороскоп за всички зодии...

Последни новини