Защитниците на Иванчева и Петрова с примери за абсурда на случая (ВИДЕО)

5043
Защитниците на Иванчева и Петрова с примери за абсурда на случая (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Сдружение "За Зелен Младост" иска Иван Гешев и Пламен Георгиев да подадат оставки – ако не го направят, да бъдат отстранени по съответния ред. Причина за това са "лъжите" по адрес на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Това обяви бившият пиар на "Младост" и бивш пиар на БАН Петър Кърджилов.

По думите на Кърджилов, от 19 свидетели по делото на Иванчева и Петрова, само четирима са подавали сигнали. Нито един от тях обаче не е за подкуп – всичките са за забавени преписки. Всички 30 свидетели, призовани от държавното обвинение, отрекоха да е имало изнудване под каквато и да е форма от Иванчева и Петрова, подчерта Кърджилов. В специално излъчено видео, пълният вариант на което ще бъде публикувано във Facebook страницата на Десислава Иванчева, са изброени реплики на свидетели.

Иванчева и Петрова сигурни, че са поръчани, показаха документи как се крадат имоти

Само ние сме граждански кметове, зад нас няма нито една партия - нито ГЕРБ, нито друг. Ние наистина поведохме война срещу имотните изма...

Единственият документ, намерен в дома на г-жа Иванчева, е меморандум за разбирателство с "Гаранти Коза", каза още Кърджилов, визирайки обиски от страна на полицията. В дома на г-жа Петрова не е намерено нищо, добави той.

Същевременно адвокат Димитър Марковски подчерта, че публичността по процеса е много важна – заради фрапантните разминавания. Той използва думите "поръчково досъдебно производство" относно делото, но не пропусна да добави, че съдебният състав изглежда обективен. Няма как някой да твърди, че на тези жени е осигурен честен и справедлив процес, подчерта Марковски, според когото "никой не ни осигури възможност да се запознаем с всички материали по делото" - що се отнася и до Иванчева, и до Петрова.

Относно условията в ареста, Марковски съобщи, че "на г-жа Иванчева започват да ѝ падат зъби" и че тя не може да има дете чрез процедура ин витро в затвора. Този покой, който трябва да се осигури, може да бъде осигурен само вкъщи, подчерта защитникът, визирайки и подготовката за юридическа защита. Виждам свръхамбиция в това дело, която излиза извън рамките на нормалното, заяви Марковски, според когото е недопустимо да има постоянно изразяване на вътрешно убеждение от страна на прокурори като Гешев и Георгиев.

Категорично не съм съгласна държавното обвинение да прави пресконференции и да се ангажира цялата държава за едно наказателно дело. Това изключително много затруднява работата на защитата, коментира и адвокат Ирен Савова, която защитава Биляна Петрова. Тя заяви, че това ѝ е второ поредно такова дело – след това на Филип Златанов и тефтерчетата му, в което се тръгва с грандиозни обвинения и не се доказва нищо. Савова каза и, че Биляна Петрова се съблякла в съдебна зала и показала белези как е насилвана, за да каже, че „е взела пари в „Марая“ - както каза г-н Гешев“. Такава жестокост и нечовечност за още неосъдени хора не може да се допуска в претендираща да е правова държава, смята Савова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Тролей и автомобил се удариха в София, има пострадала (СНИМКИ)

Отмениха домашния арест на Васил Божков

18-годишна шофьорка блъсна две деца в Сопот, едното е с опасност за живота

Огромно задръстване заради катастрофа край Пловдив

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com