Защо на някои хора нещата им се получават толкова лесно?

2621
Защо на някои хора нещата им се получават толкова лесно?
Снимка: iStock/Guliver

Късметлии наричаме тези, които винаги лесно намират и получават това, което търсят в живота си. Това са тези хора, които уверено и с лекота вървят напред и в личния си живот, и в работата си. Има разбира се и хора, на които късметът им не работи и трудно постигат това, което искат. Късметът ли е този, който предначертава как ще се развие животът ни или човек се ражда, орисан да търпи многото несгоди и лишения? Истината е, че всичко това няма нищо общо с късмета, а е въпрос на мислене, което трябва да променим, за да подобрим живота си. За целта трябва да преминем през 4 нива на осъзнаване, за да може с лекота да постигнем това, което искаме.

4 нива на осъзнаване по пътя към успеха

Първото ниво на осъзнаване е да се научим да не оставяме заобикалящите ни обстоятелства да определят посоката на живота ни. Това се отнася за хората, които често си казват „Все на мен ще ми се случи“ и които се оплакват и оправдават със ситуацията в държавата, с лошите хора или с това, че не са постигнали нищо, заради неподходящото си образование.

Зодията, която ще има най-много късмет през СЕПТЕМВРИ

„Всичко зависи от мен“ е второто ниво, през което преминавайки трябва да се научим на труд и упорство и да положим много усилия, за да постигнем това, което искаме. Хората в това ниво мислят, планират и търсят всяка възможност, която със всяка крачка ще ги доближи до мечтания от тях живот и често успяват да го постигнат.

В третото ниво трябва да се научим да оставяме живота да тече през нас. Тук е моментът да се отървем от желанието си да контролираме всичко и да го заменим с вярата, че всичко, което искаме може да ни се случи. Тогава важните за нас хора ще започнат да се появяват в живота ни в точния момент и вратите пред нас ще се отварят още преди да сме хванали дръжката. Само когато се пуснем по течението на живота и приемем всичко, което той ни дава, само тогава ще разберем, че нещата могат да се слуват без много усилия. Единственото, за което трябва да внимаваме обаче е тъмната страна на вярата, а именно съмнението, което се появява много лесно.

Четвъртото ниво е това, в което човек осъзнава, че всичко е като него – Природата, Светът, Вселената. Когато заменим всичките си чувства с безусловната любов и се настроим на същата вълна като тази на живота, едва тогава ще успеем да живеем така, както искаме. Когато подходим към всичко в него с мисълта, че всичко е свързано, само тогава нещата в него ще започнат да се случват лесно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com