Британците са против оказването на "голяма" чуждестранната помощ

2355
Британците са против оказването на "голяма" чуждестранната помощ
Снимка: Getty Images

Онлайн петицията, призоваваща британското правителство да намали заложените разходи от 0,7% от държавните приходи за помощи за развитие, е подписана от над 140 000 души, което означава, че може да има парламентарен дебат по въпроса.

Петицията - според която парите на Обединеното кралство за помощи трябва да бъдат пренасочени за други цели, като решение бъде вземано за всеки отделен случай – беше подета от десния вестник Mail on Sunday в петък, след разследване как Великобритания изразходва парите предвидени за чуждестранна помощ.

Всяка онлайн петиция събрала над 100 000 подписа трябва да бъде обсъдена в парламента.

Изданието оповести, че негово разследване показва как британската финансова помощ финансира палестински „терористи“, уроци по английски език за южнокорейски чиновници, радио програма със съвет за сомалийци как да имигрират в Европа и е помогнала за построяването на дворец.

Помощта на Великобритания за чуждестранно развитие, която през 2014 г. е в размерна 11,7 млрд. лири (16,8 млрд. долара), трябва да се използва в Обединеното кралство, вместо да бъде „пропилявана“ за подобни проекти, отбелязват от вестника.

Министерството на международното развитие, министерството управляващо чуждестранните помощи, отхвърли обвиненията и обяви, че от медията изопачават или неправилно описват финансирането от него проекти, включително и някои вече спрени от финансиране.

Настроенията за излизане на Великобритания от ЕС се засилват

През последните седмици броят на британците, които са за оставане на Обединеното кралство в Европейския съюз е намалял от 54 на 49 на с...

„Британските помощи се използват където е най-необходимо и са обект на строги вътрешни и външни проверки и контрол на всички нива. Правителството прегрупира стратегията на Великобритания за помощите, отрязвайки ненужните програми и правейки проверени разходи е твърдо в национален интерес на Обединеното кралство“, обяви министерство в изявление на сайта си.

„Скорошните критики срещу реакцията ни на епидемията от Ебола, използването на помощи в помощ на бежанци в Сирия и региона, показва защо помощта е толкова важна за нас, както и за получаващите помощта държави“, се казва още в изявлението.

В ООН през 1970 г.беше договорено да се постави за цел отпусканата помощ да бъде в размер на 0,7% от БВП и Великобритания стана първата водеща индустриална нация постигнала го през 2013 г., когато предостави 11,4 млрд. лири за Чуждестранна помощ за развитие.

Reuters

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари