Демонстрация на граждани в Асеновград заради неуреден имотен въпрос

1658
Демонстрация на граждани в Асеновград заради неуреден имотен въпрос
Снимка: Actualno.com

Протест на граждани се състоя днес в Асеновград. Причина за демонстрацията е неуреден въпрос с имотни отношения между Общината и асеновградчанина Васил Янков, както и с други наследници на земята в проблемния участък, предаде кореспондентът на Actualno.com в града.

За няколко минути движението на моторни превозни средства по главната улица „Шести януари“ в Асеновград бе затруднено, заради демонстрацията. В знак на протест, носейки българския трикольор и табели с надпис „Общината ни краде имота“ и „Бойко, къде е Държавата“, гражданите пресичаха по пешеходната пътека. „Целта е да докажем, че асеновградчани не спим, че ще си търсим правата и ще се борим, докато правдата не възтържествува!“, категорични бяха протестиращите.

Снимка: Actualno.com

На колене в минута мълчание Асеновград почете паметта на Левски

Паметта на Васил Левски почетоха днес асеновградчани. Поднасяйки венци и цветя пред паметника на Апостола на българската свобода в Асен...

По думите на Васил Янков, целият имот е в размер на 6 декара. Преди известно време на собствениците са върнати малко повече от 2 декара. В останалите земи били настанени други хора, без съгласието на имащите право на собственост.

След водене на съдебни дела, в продължение на 20 години, чак сега наследниците на имота решават да предприемат мерки за публичност на проблема. Янков твърди, че Община Асеновград е предложила да бъде извършена замяна и собствениците да бъдат обезщетени, като получат земи в друга част на града. Те отказали, тъй като имотът се намира на доста апетитно място и е в регулацията на града.

По думите на Васил Янков към този момент върху неговата земя е построен ресторант, а в друга част от имота, която се водела „зелена площ“, се строи жилищна постройка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com