Огромни цветни яйца красят площада на Асеновград

1341
Огромни цветни яйца красят площада на Асеновград

Огромни великденски яйца бяха изрисувани на пленер, провел се в центъра на Асеновград, съобщава кореспондентът ни от града.

Няколко екипа от деца и преподаватели вложиха своите талант, въображение и творчество в изписването на символите на Великден. Почти еднометровите гипсови яйца бяха обагрени с разноцветни акрилни бои. Великденските символи грейнаха в жълто, червено, лилаво, изризувани върху тях бяха цветя и орнаменти.

В Асеновградско обявяват Възкресение по различно време

В църкви и параклиси в няколко асеновградски села липсват свещеници, които да извършват редовно богослужение. Някои от отците обслужват...

В инициативата своите умения по боядисване на магически яйца за Великден пред асеновградчани показаха и потребители от Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград. Великденският пленер не притежаваше състезателен характер.

Всички изрисувани гипсови яйца ще бъдат поставени пред сградата на Община Асеновград. Там асеновградчани и гости на града ще имат възможността да ги разгледат, да се снимат до тях и дори да си пожелаят нещо. Именно затова, огромните яйца са наречени „магически“, защото местните жители вярват, че те могат да изпълняват желания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com