X
 
 

Пожар пламна в "Пенсионерския парк" над Асеновград (ВИДЕО)

7858 0
photo of Пожар пламна в "Пенсионерския парк" над Асеновград (ВИДЕО)
Снимка: Ирина Стоилова
Пожар пламна в близост до училище и детска градина в Асеновград. Засега не може да се определи огънят на каква площ се е разпрострял. "Причината вероятно е изхвърлена незагасена цигара, като това е само предположение", каза за Actualno.com директорът на РСПБЗН в Асеновград инженер Величко Бришимов. Той допълни, че заради вятъра пламъците се разпростират и затова е трудно овладяването на пожара.

Огънят е обхванал гористата местност в горния край на така наречения "Пенсионерски парк" над СУ "Свети Свети Кирил и Методий" в града. В момента на мястото на инцидента са екипи с два противопожарни автомобила от Асеновград и един от Пловдив, както и полицейски служители. В гасенето се включват и доброволци. Провежда се акция по обграждане на пожара с хора, които чрез изкопаване на изкопи на трудно запалими места ще се опитат да ограничат разпростиране на пламъците. Мястото е трудно достъпно и до там може да достигне само високо проходимият автомобил на Дирекция "Горско стопанство"-Асеновград.

Гасят пожар в гората край Велинград

Пожарникари, лесничеи и доброволци гасят пожар в горски масив над квартал "Анезица" във Велинград. Сигнал за пожара е получен този сл...

"Пожарът не е достигнал засега до сгради и съоръжения, но ако огънят се разпростре до боровата гора може да стане още по-труден за овладяване", опасява се Бришимов. Пламъците са обхванали смесена гора, няма данни за пострадали хора и на този етап все още няма опасност да достигне намиращото се в блзиост училище.

Видео: Ирина Стоилова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално