Правят ремонт на един от малките пазари в Асеновград

4797
Правят ремонт на един от малките пазари в Асеновград

Започна поетапното обновяване на малкия пазар, намиращ се на улица „Цар Иван Асен II“ в Асеновград. Изграждат се „джобове“, в които ще бъдат поставени масите на търговците. Предвижда се изграждането на гръб и покрив. Ремонтът е на обща стойност 26 000 лева. Финансиран е от бюджета на дейност „Пазари и тържища“.

Планирано е изкопните работи, за които са предвидени 8 000 лева, да приключат до дни. Изграждането на гръб и навес ще коства 18 000 лева. След като бъде монтирана металната конструкция, търговците ще имат възможност да се върнат обратно. 38 ще бъдат масите в новото съоръжение.

РПУ-тата в Асеновград и Първомай масово прикривали престъпления

Петима полицаи от Асеновград и Първомай, сред които шефовете на районните управления, са арестувани при вчерашната акция на отдел "Вътр...

В момента търговци и производители, извършващи дейността си на този пазар, наброяват 34. Наемната цена, която всеки ползвател плаща, е различна. Някои ползват и заплащат само такса за терена, а останалите – и за маси.

След обновлението, наемът за всички търговци ще бъде еднакъв еднакъв и няма да е по-висок от настоящия. В това увериха от Община Асеновград. Разликата е, че ползвателите, които до момента са плащали само наемна цена за терен на малкия пазар на улица „Цар Иван Асен II”, ще трябва да започнат да заплащат и такса за маса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com