Проверки в училищата в Асеновградско заради инцидентите в Сливен и Разлог

4155
Проверки в училищата в Асеновградско заради инцидентите в Сливен и Разлог

Проверки на пропускателния режим в учебните заведения, както и на състоянието на детските и спортни съоръжения на територията на общината, бяха назначени от кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов. Това съобщи кореспондентът ни от града.

Ревизията бе извършена във връзка със случилите се на национално ниво инциденти в училища в две населени места в страната. Припомняме, че преди около месец в Икономическия техникум в Сливен 28-годишен мъж влезе необезпокояван в сградата на учебното заведение и наръга с нож ученичка от 9-ти клас. В Разлог, пък, желязна футболна врата падна върху момче на 14 г. Вследствие на удара детето изпадна в кома, а по-късно почина.

План за защита при бедствия в Асеновград разработват експерти

Общински план за защита при бедствия ще разработват в община Асеновград. В комисията ще участват експерти от различни обществени област...

Проверките в Асеновград са назначени именно с цел предотвратяване на подобни инциденти. Констатирано бе, че във всички има инсталирана СОТ. Тя се поддържа от специализирани фирми. Финансирането се осъществява от училищните бюджети. Видеонаблюдение е инсталирано в дворовете и сградите на 10 от училищата в Асеновградско. Пропускателният режим в останалите учебни заведения се осъществява от портиери, назначени на щат, от специализирани охранителни фирми или от непедагогически персонал.

„След извършените проверки, бяха направени констатации и препоръки към някои от директорите - там, където има договор с охранителна фирма, да се премине към портиери, съответно според спецификата на училището“, каза в заключение Караиванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com