България е на 8 място в класацията на любими дестинации на руските туристи

13401
България е на 8 място в класацията на любими дестинации на руските туристи

Турция оглавява челната десятка на страните в класацията на любими дестинации на руските туристи. По данни на маркетинговата система „Турмаркет инфо” в първите десет най-популярни направления на лято 2013 освен Турция, влизат още Гърция, Испания, Египет, Кипър, Тайланд, Тунис, България, Италия и Черна гора, предаде РИА Новости.

Турция оглавява класацията на страните, предпочитани от руснаците за отдиха, в продължение на години. По данни на руската статистическа служба за първото полугодие на 2013 година тя е била посетена от 1.2 милиона руснаци, което е с 29.5% повече отколкото съответния период на миналата година, и то въпреки безредиците в Истанбул и други големи градове в първата половина на юни, поради които търсенето се занижи.

Зимният туризъм ни носи 417 млн. евро за 2013-а

Почти 417 млн. евро са приходите на България от зимния туризъм за сезон 2012/2013, сочат данните на Националния статистически институт...

Гърция запазва втората си позиция от лято 2012 година. През текущата година търсенето се е увеличило двойно – за първото полугодие на 2013 година страната са посетили 400 000 руснаци, а за същия период на миналата година – 203 000.

Към Испания, която заема трето място, също ежегодно се увеличава потокът от руски туристи. По данни на руската статистическа служба, туристическият поток към Испания се е увеличил с 38% през първото полугодие на 2013 година до 400 000 души.

Египет тази година е паднал от трета на четвърта позиция, отстъпвайки мястото си на Испания. Летният сезон в Египет беше на практика провален заради масовите безредици в страната от началото на юли.

Кипър тази година, както и миналата се нарежда на пето място в класацията. Страната е била посетена от 213 000 руски туристи.

Велико Търново вече има ново туристическо влакче

Велико Търново ще има нова атракция – туристическо влакче. То направи своята първа обиколка, предаде "Фокус". По думите на Цвет...

На шесто и седмо място са Тайланд и Тунис.

Осмо място, както и миналата година, заема България. По данни на руската статистическа служба 35% повече руснаци са посетили страната, отколкото миналата година. С особено високо търсене се ползват детските лагери, където туроператорите съобщават за превишаване на търсенето над предлагането. Още през април местата в много популярни лагери вече бяха разпродадени.

На девето и десето място са Италия и Черна гора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com