Десетки имами призоваха Алън Хенинг да бъде освободен

37384
Десетки имами призоваха Алън Хенинг да бъде освободен
Снимка: Gettyimages

Десетки британски имами и други мюсюлмански лидери призоваха, плененият доброволец Алън Хенинг, да бъде освободен, съобщи Independent.

Съвместното изявление е подписано от представители на различни течения на исляма, като шиити, сунити, салафити и суфисти.

"Ислямска държава" е готова за война със САЩ

Екстремистката групировка "Ислямска държава" (ИД) разпространи видео за готовността си да воюва със САЩ. Филмът се нарича "Пламъкът...

Те молят похитителите на Хенинг, британецът да бъде освободен, в противен случай рискуват да извършат „най-осъждания грях” срещу исляма, се казва още в изявлението.

„Господин Хенинг е бил доброволец, който е заминал за Сирия, за да помогне на невинните граждани”, подчертават авторите на посланието.

Още едно обръщение с молба за освобождаването на пленения доброволец, бе отправено от приятел на Хенинг, наричащ се Абу Абдула, пише Guardian.

Смята се, че Адула е видял пленяването на Хенинг близо до Алепо. Приятелят на доброволеца се обръща директно към лидера на „Ислямска държава”.

"Ислямска държава" взе на мушка папата

Радикали от "Ислямска държава" застрашават живота на папа Франциск. Това заяви иракският посланик във Ватикана, цитиран от The Daily Te...

По неговите думи Хенинг е пропуснал празнуването на Коледа със семейството си, за да помогне на ”нашите братя и сестри в Сирия”. „Той е семеен човек. Той е добър човек”, добавя Абдула и призовава ИД да освободи британеца.

По-рано бе съобщено, че Ал Кайда е призовала Ислямска държава да освободи Хенинг, тъй като счита, че той е „невинен доброволец, който искрено се опитвал да помогне на страдащите мюсюлмани.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия