Двоен атентат на ИД в Ирак уби над 20 войници

6757
Двоен атентат на ИД в Ирак уби над 20 войници

22 иракски войници и бойци от про-правителствени милиции са били убити при двойна самоубийствена атака от „Ислямска държава“ (ИД) източно от град Фалуджа. Това съобщава местната полиция, цитирана от арабския канал "Ал Джазира".

Атаката е била нанесена с бронирана машина, която е била първоначално собственост на иракската армия в град Ал Карма. И двата взрива са били насочени към сборен пункт на армията. 24 души са ранени.

Над 90 жертви взе атентат в Багдад

Най-малко 90 души са загинали, а други 17 са изчезнали, след атентат с кола бомба северно от иракската столица Багдад. Отговорност за ...

Този двоен атентат е част от продължаващата ескалация на насилието около сраженията между ИД и правителствените сили, които успяха да изолират градовете Рамади и Фалуджа, паднали в ръцете на джихадистите, и така прекъснаха снабдяването с ресурси за ИД.

По данни на иракската армия военновъздушните сили са нанесли удари в центъра на Фалуджа, удряйки джамия, които подслонявала заподозрени, че са бойци на ИД. При тази атака са загинали над 17 души, от които над 8 са цивилни.

Иракската армия е издала предупреждения към сунитското население в селищата около Фалуджа и Рамади да се изтегли, за да не се смесва с бойците на ИД. „Ислямска държава“, както и иракската армия, често използват цивилните зони като своеобразна буферна зона по фронтовите линии. Групировката не позволява на цивилни да напуснат завзетите от нея селища.

Активисти в района на Рамади съобщават, че цивилните често са ставали обект на насилие от правителствените сили, обвинени, че са бойци на „Ислямска държава“.

СБ отпуска на Ирак 350 млн. долара

Споразумение за отпускане на кредит от 350 милиона долара за спешно възстановяване на градовете, отвоювани от "Ислямска държава", подпи...

Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия