Японските власти в шок след загуба на секретни кодове

11620
Японските власти в шок след загуба на секретни кодове
Снимка: Getty Images/Guliver

Властите в японската столица изпаднаха в паника, след като служител на Skymark Airlines загубил лист със секретните кодове за достъп до летище Ханеда, предаде БГНЕС. Изненадата за силите за сигурност дойде дни преди пристигането на американския президент Барак Обама в Страната на изгряващото слънце.

В Токио са мобилизирани 16 000 полицаи, които да осигурят безпроблемния престой на американския президент утре (23 април) и в четвъртък (24 април). Това е първото посещение на американски президент от близо две десетилетия.

Служителят на Skymark Airlines на летище Ханеда загубил листа в неделя, 20 април. Парчето хартия съдържало секретните кодове за достъп, съобщи представител на министерството на транспорта. Листът бил открит половин час по-късно в залата за пристигащи пътници. Но тъй като кодовете били в неизвестност през това време, министерството на транспорта инструктирало фирмата, занимаваща се със сигурността на аерогарата, незабавно да смени кодовете за достъп. Действието било предприето, за да бъде избегнат евентуален пробив в сигурността във връзка с пристигането на Обама. За неговия двудневен престой в Токио е мобилизирана близо една трета от полицията на столицата. Във връзка с това са пуснати в употреба хиляди камери за наблюдение.

От Токио Обама ще отпътува в петък, 25 април, за Сеул.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com