Китайски банки забраниха търговията с биткойни

17402
Китайски банки забраниха търговията с биткойни

Две от големите китайски банки са забранили на клиентите си да използват сметките си при тях за търговия с биткойни (bitcoins), съобщава Business Insider, предаде Стандарт нюз.

Според банките на институционалните и индивидуалните клиенти няма да им е позволено да използват сметките си при тях, за да купуват или продават каквато и да е виртуална валута. Ако такава практика бъде засечена, сметките ще бъдат спрени или затворени.

В Австралия беше монтиран първия биткойн банкомат

Първият банкомат за дигиталната валута биткойн беше монтиран в Австралия. Той се намира в един от популярните търговски комплекси в цен...

„Цялата биткойн индустрия се изправя пред сериозно предизвикателство. Без входящи парични потоци е трудно една платформа за обмен на виртуални валути да функционира", заяви Ду Джън, вицепрезидент на един от водещите сайтове за обмяна на криптовалути в Китай.

Преди седмица централната банка на страната изнесе доклад, в който се казва, че биткойните предимно са средство за спекулация и са силно нестабилни. Подчертано е още, че търгуването с виртуалната валута може да бъде много рисков процес, имайки предвид липсата на каквато и да било регулация.

За разлика от конвенционалните пари, биткойн и другите криптовалути се генерират от компютри и не се регулират от никоя банка или правителство.

 

Биткойн: Валутата на бъдещето?

Миналата седмица в Австралия беше монтиран първият биткойн банкомат, чрез който потребителите могат да обменят биткойни за австралийски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com