КНДР: Докладът на ООН за правата на човека е измислица

25155
КНДР: Докладът на ООН за правата на човека е измислица
Снимка: Getty Images / Guliver

Според севернокорейските власти докладът на ООН за правата на човека в страната изопачава истинската картина на живота на корейския народ и е изпълнен с абсолютни лъжи.

Официален представител на министерството на външните работи на КНДР посочи, че докладът на Комисията на ООН за разследване на нарушенията на правата в Северна Корея се основава на лъжи, предаде Ройтерс, позовавайки се на севернокорейската агенция КЦТА.

Ким Чен Ун зове военните да се готвят за война

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун призова войниците и офицерите "да повишат бойната си готовност", за да са готови за война, подразбира се...

Министерството не признава заключенията, направени от комисията на ООН, както и никога не е признавало самата комисия, е становището на МВнР на Северна Корея.

"КНДР категорично опровергава този т.нар. доклад. Той изопачава истинската картина на живота на корейския народ и е изпълнен с абсолютни лъжи и измислици, съзнателно подготвени от враждебните сили в това число престъпници, избягали от страната, след като са извършили престъпления срещу държавата с цел обогатяване", се казва в информацията на КЦТА.

КНДР определя възможността докладът да бъде внесен за разглеждане от Международния наказателен съд, като "политически мотивирана провокация, целяща очерняне на образа на страната".

В понеделник Комисията на ООН по разследване на нарушенията на правата на човека в Северна Корея представи доклад от 372 страници за ситуацията в страната. В него са събрани доказателства, потвърждаващи по-специално факти за масово унищожаване на хиляди политически затворници, елиминирани чрез глад, каторжен труд, екзекуции, и изтезания.

Денис Родман: Обичам Ким Чен Ун

Бившата баскетболна звезда Денис Родман пристигна в Пхенян с група бивши играчи от НБА и заяви, че няма да изрази безпокойство относн...

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com