Министърът на отбраната на САЩ: Скоро Русия ще даде жертви заради ИД

7771
Министърът на отбраната на САЩ: Скоро Русия ще даде жертви заради ИД
Снимка: Getty Images/Guliver

"В близките дни Русия може да понесе загуби в Сирия", предупреди министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър след срещата на Съвета на НАТО. Ръководителят на Пентагона заяви, че в близко време Русия ще даде жертви заради разширяването на военната си подкрепа към дългогодишния си съюзник Башар Асад.

„Това ще има последици за самата Русия, която с право може да се страхува от атаки в близките дни”, каза Картър след среща на министрите на отбраната в Брюксел.

Оланд отрича думи на Путин за евентуален съюз между Асад и сирийската опозиция

Френският президент Франсоа Оланд не е предлагал формиране на съюз между силите на сирийския президент Башар ал-Асад и умерената опозиц...

Той отбеляза още, че САЩ няма да си сътрудничат с Русия в Сирия, докато тя подкрепя силите на президента Башар Асад. „Русия е избрала пътя на подкрепа на Асад. САЩ няма да си сътрудничат с Русия, докато тя се придържа към този погрешен подход”, заяви Картър.

"Крилати ракети на Москва преминаха на няколко мили от американски безпилотник в Сирия”, каза още ръководителят на Пентагона. Той определи действията на Русия като „непрофесионални”, в което включи и нарушаването на турското въздушно пространство и пускането на крилати ракети без предупреждение. Въпреки това Картър обяви, че НАТО няма да разположи сили за бързо реагиране в Турция заради инцидента с руските самолети, но всеки знаел, че Алианса е готов моментално да отдели сили.

Той допълни, че поведението на Русия няма да отвлече вниманието на САЩ от Украйна. В същото време Картър заяви, че САЩ ще продължат консултациите с Русия относно безопасността в Сирия.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи, че руските ВВС са ударили 27 "терористични" цели в Сирия през изминалата нощ. Ударените цели са в провинциите Хама, Рака и Хомс.

Русия иска логистична подкрепа за ИД

Русия поиска от страните, които се борят с групировката ИД, информация за дислокацията на терористите в Сирия, съобщи руското военно ве...

"Руските военни самолети са извършили 22 полета през нощта. Екипажът на СУ-34, Су-24M и СУ-25 са ударили 27 терористични цели на сирийска територия", се казва в изявление на министерството на отбраната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com