Оланд отрича думи на Путин за евентуален съюз между Асад и сирийската опозиция

4958
Оланд отрича думи на Путин за евентуален съюз между Асад и сирийската опозиция
Снимка: Getty Images/Guliver

Френският президент Франсоа Оланд не е предлагал формиране на съюз между силите на сирийския президент Башар ал-Асад и умерената опозиция на Свободната сирийска армия (ССА), предаде БГНЕС.

Твърденията отрече помощник на френския президент, който определи като противоречиви коментарите на руския президент Владимир Путин.

Русия иска логистична подкрепа за ИД

Русия поиска от страните, които се борят с групировката ИД, информация за дислокацията на терористите в Сирия, съобщи руското военно ве...

„Президентът говори за необходимо присъствие на сирийската опозиция на масата за преговори. Останалото не е френска идея", каза член на антуража на Оланд пред репортери по време на посещение в Страсбург.

По-рано днес руският президент Владимир Путин заяви, че неговият френски колега Франсоа Оланд е предложил алианс между силите на сирийския лидер Башар Асад и опозицията от Свободната сирийска армия.

“В хода на моето последно посещение в Париж на 2 октомври, френският президент Франсоа Оланд изрази интересна идея, която би могла, по негово мнение, да се опита поне да обедини усилията на армията на правителствените войски, армията на президента Асад и Свободната сирийска армия. Въпреки че ние все още не знаем къде е то и кой го ръководи, това е военно крило на т.нар. здрава част на опозицията, която може да се обедини в борбата срещу ИД и да създаде добра основа за политическо решение в Сирия”, каза Путин по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия