Обама забавя изтеглянето от Афганистан

7874
Обама забавя изтеглянето от Афганистан
Снимка: Getty Images / Guliver

Американският президент Барак Обама е решил да забави изтеглянето на военния контингент на САЩ от Афганистан, съобщават американските медии, цитирани от БГНЕС.

По техни данни Обама се е съгласил да запази сегашната численост на контингента от 9800 военнослужещи до края на 2015 г. Президентът на Афганистан Ашраф Гани помоли да се установят по-гъвкави срокове що се отнася до съкращаването на контингента, посочи Обама на пресконференция в Белия дом, коментирайки своето решение. По-рано Вашингтон планираше да съкрати числеността на военните почти двойно до края на тази година.

Решението на Обама да забави изтеглянето на американските войски от Афганистан ще затрудни усилията за мир, заявиха талибаните и се заклеха да продължат да се бият.

"Съобщението на Обама да продължи да държи войските в Афганистан вреди на мира. Това означава, че войната ще продължи, докато не ги победим", заяви за АФП говорителят на талибаните Забихуллах Муджахид.

В Афганистан линчуваха невинна жена

Афганистанката Фархунда, която бе убита пред полицаи заради твърдения, че е изгорила копие на Корана, е била невинна. Това предаде Рой...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com