Пекин се стяга да печели локални войни

4982
Пекин се стяга да печели локални войни
За пръв път военните разходи ще надхвърлят 100 млрд. долара

Китай ще засили боеспособността на армията си, за да печели локални войни в ерата на информационните технологии, заяви китайският премиер Вън Цзябао в реч пред парламента.

"Ще увеличим възможностите на въоръжените сили да изпълняват широк кръг военни задачи, най-важната от които е да печелят локални войни в условията на информационната ера", подчерта премиерът, цитиран от БГНЕС.

Китай ще удвои разходите за отбрана през 2015

До 2015 г. военните разходи на Китай ще се удвоят и ще достигнат 238,2 милиарда долара в сравнение със 119,8 милиарда долара през 201...

Отбранителният бюджет на Китай, чиято армия е най-голяма по численост в света, ще бъде увеличен с 11,2% тази година, съобщи в неделя официален говорител в навечерието на откриването на пленарната сесия на парламента. За пръв път военните разходи ще надхвърлят 100 млрд. долара.

Китайските териториални спорове със страни като Япония, Южна Корея, Филипините и Виетнам рязко се увеличиха през последните години. Военният бюджет на страната се увеличава с двуцифрен процент всяка година през последното десетилетие. Това предизвиква безпокойството на САЩ, които готвят планове да разширят собственото си военно присъствие в Азия. Китай настоява, че този растеж е естествен и не представлява заплаха за която и да било нация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com