Русия, САЩ и ООН се събират на среща за ситуацията в Сирия

14700
Русия, САЩ и ООН се събират на среща за ситуацията в Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Русия съобщи, че Москва, Вашингтон и ООН ще проведат тристранна среща за ситуацията в Сирия в Женева на 11 декември, петък, предава БГНЕС.

„Ще имаме консултации в тристранен формат – Русия, САЩ и ООН“, заяви руският заместник-министър на външните работи Генадий Гатилов пред местни медии.

Сирия помага на руснаците да не забравят що е то портокали и лимони

Сирия ще изнася повече от 700 000 тона цитрусови плодове за Русия, за да „запълни празнината“ след забраната на Москва за в...

В разговорите ще участва и официалният представител на ООН за Сирия Щафан де Мистура.

„Ние се срещаме на първо място, за да чуем г-н Де Мистура за работата на ООН и модалностите на прогреса във вътрешно сирийския диалог“, каза още Гатилов. Той допълни също, че по време на разговорите Москва ще призове за „засилване на общите усилия“ в борбата срещу тероризма.

Заместник-министърът също така наблегна на важността от съставянето на „списък на терористичните организации“, както и на „списък с опозиционните членове, които могат да вземат участие в преговорния процес“.

Днес представители на фрагментираната опозиция започнаха двудневно заседание при затворени врата в Саудитска Арабия, чиято цел е създаване на обединен фронт за започване на преговори със сирийския президент Башар Асад.

Светът играе боулинг в Сирия

Изстреляната преди седмица ракета на турците успя да повали не само руския Су-24, но и унищожи шансовете за формиране на съвместна зап...

От октомври насам дипломати от 17 държави проведоха две срещи във Виена за създаването на пътна карта за прекратяване на войната в Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com