Сирия помага на руснаците да не забравят що е то портокали и лимони

5917
Сирия помага на руснаците да не забравят що е то портокали и лимони
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Сирия ще изнася повече от 700 000 тона цитрусови плодове за Русия, за да „запълни празнината“ след забраната на Москва за внос на турски земеделски продукти, съобщиха от Сирийската индустриална камара, предаде БГНЕС.

„Подготвяме 700 000 тона цитрусови плодове, най-вече портокали, които да се изпратят на руския пазар“, каза Фарес Чехаби, председател на камарата.

Русия реши какви икономически санкции да наложи на Турция

Правителството на Русия забрани от 1 януари 2016 г. вноса на хранителни продукти от Турция. По този начин в страната няма да могат да б...

 

„Първата пратка вече замина за Русия“, каза още Чехаби, без обаче да уточнява какъв е нейният размер. Той допълни също, че и друга сирийска продукция ще бъде изпращана за Русия.

От своя страна председателят на Индустриалната камара на Дамаск Самер Дебеш заяви, че санкциите на Русия срещу Турция „създават важна празнина и внезапна възможност за сирийската продукция“.

В рамките на сезон 2014-2015 Сирия е произвела 1 050 000 тона цитрусови плодове, съобщиха от сирийското земеделско министерство.

Чавушоглу: Русия трябва час по-скоро да отмени санкциите

Анкара смята за необходимо Русия по-скоро да отмени въведените срещу Турция икономически санкции във връзка с инцидента, при който бе с...

Москва забрани вноса на турска селскостопанска продукция миналия месец, след като Анкара свали руски боен самолет на турско-сирийската граница. Според различни данни Турция е най-големият вносител на цитрусови плодове в Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа