Анкара призова турците в Ирак да напуснат страната

5998
Анкара призова турците в Ирак да напуснат страната
Снимка: Getty Images/Guliver

Турция призова всички свои граждани да напуснат териториите на Ирак, с изключение на Иракски Кюрдистан, заради увеличения риск за сигурността, съобщиха от външното министерство в Анкара.

„Обхватът на нашето предупреждение за пътуване в Ирак се увеличи като включва всички провинции, с изключение на Дохук, Арбил и Сюлеймания“, всички от които са в северния регион на Иракски Кюрдистан, съобщиха от министерството в изявление на своя сайт.

Давутоглу: Не се готвим за военна операция в Ирак

Турският премиер Ахмет Давутоглу опроверга, че разполагането на турски войници в околностите на град Мосул, северен Ирак, е прелюдия къ...

Междувременно турският премиер Давутоглу заяви, че „за отношенията между ЕС и Турция започва нова ера”. Това стана ясно  след среща с представители на западните медии в Истанбул, предава БГНЕС.

„Ние започваме нова ера в отношенията с ЕС. Оптимист съм по този въпрос, това е един много добър старт. Либерализирането на визовия режим за турските граждани и споразумението за реадмисия ще бъдат довършени в срок между шест и девет месеца”, каза той.

Пред парламента Давутоглу заяви, че Турция възнамерява да ускори процеса на европейска интеграция. „Пълноправното членство в ЕС е много важно за нас. Ние ще ускорим преговорния процес . Ще реализираме нашия национален план за членство в ЕС, а от октомври 2016 г. турските граждани ще могат да пътуват свободно в Европейския съюз”, заяви Давутоглу.

 

Турция нахлу в Ирак, Вашингтон се разграничи

Турция изпрати своя военна част в северния иракски град Мосул. Действията на Анкара предизвика незабавната ответна реакция в Ирак. 130...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com