Саудитска Арабия: За Асад вече няма бъдеще в Сирия

3939
Саудитска Арабия: За Асад вече няма бъдеще в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Саудитска Арабия призова Башар Асад да се откаже от властта или да бъде свален със сила, като вдигна глобалните залози в момент, в който руснаците доставят войски и военна техника в Сирия в опит да подкрепят нейния застрашен лидер, пише The Guardian.

Заплахата бе отправена във вторник от министъра на външните работи на Саудитска Арабия, Адел ал Джубейр.

Настроенията във Франция за коалиция с Русия срещу ИД растат

Повечето французи се обявяват за създаването на нова международна коалиция с участието на Русия срещу групировката „Ислямска държ...

„Няма бъдеще за Асад в Сирия. Има само две възможности за умиротворяването на Сирия. Едната възможност е политически процес, при който би могло да се състави правителство на прехода. Другата възможност е военната възможност, която също ще доведе до свалянето на Башар ал Асад от власт“, заяви ал Джубейр пред журналисти на Генералната асамблея на ООН.

„Това може да бъде по-дълъг процес и по-разрушителен процес, но изборът е изцяло на Башар ал Асад“, каза още министърът. Той не уточни точно как ще бъде свален със сила Асад, но посочи, че Саудитска Арабия вече подкрепя „умерените бунтовници“ в гражданската война.

Саудитската намеса подхрани вече нагорещената атмосфера в ООН във връзка със сирийското бъдеще.

Вчера руският президент Владимир Путин директно се изказа в защита на сирийския режим, като изобрази картина на самотната и „достойна“ битка на Асад срещу екстремистите на „Ислямска държава“.

Давутоглу: В Сирия не може да има преходен процес с участието на Асад

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу обяви, че страната му е против това в Сирия да се извърши преходен и помирителен процес,...

Путин е удвоил своята подкрепа за Асад, като значително е увеличил руското военно присъствие в Сирия. Американски представители заявиха във вторник, че четири модерни изтребителя Су-34 „Сухой“ са пристигнали във въздушната база в Латакия в Западна Сирия. Така руските самолети там стават повече от 30.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com