Турция: Позорно е изказването, че Турция ще се присъедини към ЕС през 3000 г.

1728
Турция: Позорно е изказването, че Турция ще се присъедини към ЕС през 3000 г.
Снимка: Pixabay

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш смята за позорно заявлението, че неговата страна ще се присъедини към Евросъюза не по-рано от 3000 г. Съответното изявление по въпроса вицепремиерът направил пред парламента, съобщи РИА Новости.

„Ако някой твърди, че процесът по влизането на Турция в ЕС ще се проточи до 3000 г., то това е позор не за Турция, а за тези, които огласяват подобни мисли“, каза Куртулмуш.

ЕС и Турция продължават да преговарят за отпадането на визите

Следващата седмица ЕС ще изпрати в Турция експертна група за решаването на оставащите въпроси по въвеждането на безвизов режим за Тур...

Според него европейските политици трябва да бъдат попитани какво ще стане със сегашния ЕС след 30 г: „Ние изпълняваме поетите задължения по въпроса за либерализиране на визовия режим. Само че ми се иска да подчертая, че Турция съвсем не зависи от ЕС“, отбелязал вицепремиерът, цитиран от БГНЕС.

На 22 май премиерът на Великобритания Дейвид Камерън каза, че при такива бавни темпове на преговори Турция ще влезе в Евросъюза не по-рано от 3000 г.

Сегашното турско правителство гледа на присъединяването към ЕС като на стратегическа цел на страната. При това Турция редовно критикува Брюксел за прекалено големите изисквания, предявявани към Турция, в частност и на преговорите за либерализиране на визовия режим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com