Възрастните японци по-големи престъпници от младите

6425
Възрастните японци по-големи престъпници от младите
Снимка: Getty Images / Guliver

За първи път в Япония възрастните хора са извършили повече престъпления от юношите. Повече от 23 хиляди граждани над 65 години са били задържани за нарушения на закона от началото на 2015 г. досега, предаде Би Би Си, цитирана от бтв.

За сравнение, броят на престъпленията, извършени от юноши на възраст между 14 и 19 години, е под 20 хиляди за същия период от време. Тези данни отразяват известен обрат в тенденциите на връзките между възрастовата група на извършителите и броя престъпления.

Мощен тайфун връхлетя Япония

Мощен тайфун връхлетя западна Япония, в резултат на което загинаха най-малко двама души, десетки пострадаха, а трафикът бе нарушен, съо...

В момента повече от една четвърт от населението на Япония е в пенсионна възраст. По официални данни нивото на престъпленията, извършени от хора над 65 години, е нараснало с над 10 % от миналата година насам.

Световните медии коментират, че Япония не е единствената източноазиатска държава, която е разтърсена от внезапно увеличение на нивата на престъпност. В съседна Южна Корея също се забелязва значителен ръст на броя престъпления, извършени от възрастни хора. Според официалните данни има 40-процентово увеличение в нивото на престъпността през 2011 и 2013 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com