Взривът на газопровода Баку - Ерзурум не е повлиял на добива от "Шах Дениз"

4261
Взривът на газопровода Баку - Ерзурум не е повлиял на добива от "Шах Дениз"
Снимка: Gettyimages

Взривът в турския участък на газопровода Баку-Тбилиси-Ерзурум не е повлиял на добива на газ в находището "Шах Дениз" в Азербайджан. Това съобщиха в компанията BP Azerbaijan /ВР-Азербайджан/, която е технически оператор в експлоатацията на находището и на отсечката от газопровода, която преминава през Азербайджан и Грузия, предаде БГНЕС.

В компанията обясниха за местната информационна агенция "Тренд", че добивът на газ е бил възобновен тази неделя след провеждане на планирани профилактични работи. "За пълното запълване на газопровода от находището са необходими три-четири дни. Доколкото добивът на "Шах дениз" бе възстановен едва в неделя вечерта, то запълването на газопровода едва сега е започнало и газът още не е стигнал до Турция", обясни представител на компанията.

Русия с две предложения към Турция във връзка с "Турски поток"

Русия е направила две предложения към Турция за проекта "Турски поток" – по едната отсечка и по четирите отсечки. Това съобщи р...

Профилактичните работи в "Шах дениз" са се провеждали от 2 август.

Според турските власти газопроводът в турската провинция Кар е бил взривен от бойци на Кюрдската работническа партия /ПКК/.

По тръбата в бъдеще трябва да потече азерският газ по "Южния газов коридор" за страните от Европейския съюз, включително за България. Отсечката е ключова за енергийната сигурност на ЕС и без нея не е възможно каквото и да било снабдяване с алтернативно "синьо гориво".

Снимка: Архив

Албания започна строежа на своята отсечка по ТАП

В Албания започна официалното изграждане на съоръжения и мостове, през които ще преминават тръбите от Трансадриатическия газопровод /...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия