X
 
 

Директорът на печално известния бежански лагер "Мория" подаде оставка

750 0
photo of Директорът на печално известния бежански лагер "Мория" подаде оставка
Снимка: Gettyimages.com
Управителят на сдобилия се с лоша слава бежански лагер "Мория" в Гърция, напусна поста, предаде БГНЕС.

Янис Балпакакис каза пред местни медии: "Напускам с високо вдигната глава. Направих това, което трябваше да се направи, при трудни обстоятелства. Уморих се."

Нарастват опитите за нелегално преминаване на българо-гръцката граница

Увеличение на опитите за влизане на мигранти от Гърция у нас отчита МВР. Вътрешният министър Младен Маринов обясни, че по границата с ю...

Бившият генерал от армията беше назначен за директор на лагера през 2017 година. В продължение на години, Мория се превърна в символ на страдание и мизерия.

Миналият месец, в лагера, проектиран за 3000 души, живееха около 11 000, казват от "Лекари без граница".

В началото на септември около 600 афганистанци бяха преместени от "Мория" на континента, но продължават да идват още и положението не се подобрява. Жителите на лагера често се оплакват от лошите условия в него и постоянните сбивания.

Правозащитни организации критикуваха реакцията на новото, консервативно правителство, което затегна контрола по границите и отне правото на поискалите политическо убежище, чиято молба е отхвърлена, да обжалват.

Продължава напливът от бежанци към гръцките острови

През уикенда само на гръцкия остров Лесбос са пристигнали 455 бежанци и мигранти, от които 277 са регистрирани през нощта и в ранните у...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители