X
 
 

Липса на прясна храна и лекарства - най-голямата опасност от твърд Brexit

2673 0
Липса на прясна храна и лекарства - най-голямата опасност от твърд Brexit
Снимка: iStock
Стана ясно от какво се опасява правителството във Великобритания, при излизането на страната от ЕС без сделка, коментира агенция Reuters, цитирана от БГНЕС.

Беше публикуван списък (т.нар. "Жълт чук") на най-лошите варианти, при евентуален "твърд" Brexit, след като парламентът изиска от правителството да направи информацията публична.

Тони Блеър: Само нов референдум може да разреши кризата за Brexit

Само втори референдум за членството на Великобритания в ЕС, а не предсрочни парламентарни избори, може да реши кризата около Brexit, за...

В сценария с най-лошите възможни варианти присъстват трафикът през Ламанша да спадне между 40 и 60 процента още в първия ден след излизането. Нарушаването на стокообмена можело да продължи 3 месеца, пише в прогнозата на експертите. Това можело да доведе до недостиг на прясна храна. Освен това, ако не се вземат предварителни мерки, може да има и недостиг на лекарства.

Друга опасност от "твърд" Brexit е избухването на масови протести и контрапротести. Това би довело до голям преразход на полицейските ресурси за справянето с безредиците, пише в доклада.

Излизането от Европейския съюз без сделка по условията на раздялата, може да доведе и до нарушаване на финансовите услуги, особено тези, свързани с чужбина. Освен това можел да бъде нарушен обмена на информация между службите за сигурност на Великобритания и тези в европейските страни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители