Ердоган: Нарекоха ме арменец - отвратително

43323
Ердоган: Нарекоха ме арменец - отвратително
Снимка: Getty Images/Guliver

Премиерът на Турция Реджеп Таийп Ердоган се обиди на свои политически противници, който заявиха, че той е с арменски произход. "Някои казваха, че към с грузински произход. И още по-отвратително, твърдяха, извинете ме, че съм арменец. Доколкото зная от баща ми и дядо ми, аз съм турчин", заяви Ердоган в телевизионно интервю, предаде БГНЕС.

Изказването на големия фаворит на президентските избори, който управлява страната от 2003 г., предизвика възмущение в социалните мрежи. Влиятелният депутат от основната опозиционна Народно-републиканска партия Хюрсит Гюнес още днес заведе дело срещу премиера заради "расистки изказвания".

"Извинявай, но си върви и стани президент на друга държава", заяви в Twitter турският журналист от арменски произход Хайко Багдат. Депортирането и избиването на стотици хиляди арменци от войските на Османската империя през 1915 г., което Анкара отказва да признае като геноцид за разлика от много други страни, е чувствителен въпрос в Турция. През април Ердоган поднесе съболезнования на арменската общност от името на страната си, но отрече геноцид.

33 полицаи арестувани за незаконно подслушване на Ердоган

33-ма турски полицаи бяха задържани при втора операция рано тази сутрин срещу служители на силите на реда в рамките на разследване за...

Освен че е настоящ премиер, Ердоган е и кандидат за президентския пост в Турция. Проучванията до момента сочат, че той се ползва с голяма подкрепа сред населението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com