Ердоган обвинява опозицията в "яхване на улицата"

20892
Ердоган обвинява опозицията в "яхване на улицата"
Снимка: Getty Images / Guliver

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обвини опозицията, медиите и бизнеса, че "тероризират улицата" преди местните избори на 30 март, ден след поредните ожесточени протести.

"Те опитват да постигнат резултати, като провокират и тероризират улицата", заяви Ердоган на митинг в южния град Мерсин. Сутринта, при откриването на нова линия на метрото в Анкара, Ердоган обвини протестиращите и че вчера са разрушили офис на неговата Партия на свободата и развитието в Истанбул, пише БГНЕС.

"Смятахме ви за демократи, привърженици на свободата. Това са шарлатани, те не са честни, нямат нищо общо с демокрацията..., те не вярват на урните. Но съм сигурен, че нашите братя в Анкара и в Турция ще дадат необходимия отговор на 30 март", допълни премиерът.

Десетки хиляди хора протестираха по улиците на Истанбул вчера, скандирайки "Тайип убиец". Това стана в деня на погребението на 15-годишен младеж, който почина след 269 дни в кома, от раните си, нанесени му от полицията при протестите през юни м. г. Снощи се стигна до ожесточени сблъсъци между полицията и протестиращите не само в Истанбул, но също и в Анкара и в редица други градове на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com