Стрелба по посолството на Израел в Гърция

16197
Стрелба по посолството на Израел в Гърция
Снимка: БГНЕС

Изстрели с автоматично оръжие проехтяха в нощта срещу петък по представителството на Тел Авив в Атина. Няма пострадали, съобщи местната полиция, цитирана от АФП и БГНЕС.

Огънят е открит вероятно с автомат "Калашников" от нападатели с мотоциклети, които преминали край посолството, разположено на ъгъла на оживена улица в столицата на балканската държава. На мястото са открити гилзи и те ще бъдат изследвани от частите за борба с тероризма, съобщи още полицията.

Инцидентът става два дни след смъртта на палестински официален служител, загинал при сбиване с израелски войници на Западния бряг.

В Гърция се провеждат много демонстрации срещу израелската политика на Западния бряг и Ивицата Газа.

Гръцката полиция разглежда обстрела срещу посолството на Израел в Атина като терористичен акт. На мястото работят специалисти от отдела за борба с тероризма, предаде РИА Новости, позовавайки се на гръцкия вестник „Прото тема”.

Предсрочни избори в Израел на 17 март

Предсрочните парламентарни избори в Израел, предизвикани от премиера Бенямин Нетаняху, ще се проведат на 17 март, съобщи говорител на К...

Посолството, разположено в близост до оживения булевард „Кифисиас” в квартал Палео Психико, е било обстреляно с автомат „Калашников” тази нощ в 3.15 часа. В нападението са участвали четирима души на два мотоциклета.

При атаката няма пострадали, нанесени са щети на сградата. На мястото са намерени 15 гилзи.

Полицията сваля записи от видеокамерите за наблюдение в района. Израелското посолство има строга охрана и около него са разположени множество видеокамери. Движението в района на дипломатическата мисия е затворено.

Полицията вижда сходство в някои детайли с обстрела срещу резиденцията на посланика на Германия в Атина от 30 декември 2013 г. Тогава неизвестни лица на мотоциклети произведоха 60 изстрела с автомати „Калашников”. Отговорността пое анархистката организация „Група на народните борци”. Тя пое отговорността и за обстрела срещу офис на управляващата партия „Нова демокрация” и кабинета на премиера Андонис Самарас от 14 януари 2013 г. и за ракетния обстрел по сградата на компания Mercedes-Benz в северно предградие на Атина от 12 януари 2014 г.

Нетаняху разпуска парламента на Израел

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху ще разпусне парламента на страната в най-скоро време с цел провеждане на предсрочни и...

Полицията се опасява от нова вълна на нападения във връзка с присъдата за анархиста Никос Романос, който бе осъден на 16 години затвор за грабеж на банки. Вчера той прекрати едномесечната си гладна стачка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com