Нетаняху разпуска парламента на Израел

14604
Нетаняху разпуска парламента на Израел
Снимка: Getty Images / Guliver

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху ще разпусне парламента на страната в най-скоро време с цел провеждане на предсрочни избори. Това стана ясно от негово изказване след края на срещата му с министъра на правосъдието Ципи Ливни, на която е била обсъдена коалиционната криза, предаде ТАСС.

"Няма да толерирам никаква опозиция в моето правителство", заяви Нетаняху, посочвайки Ливни и финансовия министър Яир Лапид, с когото също е разговарял.

ООН прие 5 резолюции в подкрепа на Палестина

Общото събрание на ООН прие във вторник пет резолюции в подкрепа на Палестина и осъждащи Израел за дейността му за заселване на окупи...

След срещата Нетаняху е наредил двамата министри да бъдат уволнени.

Яир Лапид е лидер на партия „Йеш Атид” („Има бъдеще”), Ципи Ливни оглавява коалиционния партньор „Хатнуа” („Движението”).

И останалите министри от партиите-коалиционни партньори обмислят да подадат оставка, преди да бъдат освободени от длъжност. От партия „Йеш Атид” са министрите на здравеопазването, образованието, социалните грижи и министърът по въпросите на науката, технологиите и космоса Яков Пери.

От партия „Хатнуа” единственият останал министър в правителството беше Ципи Ливни, след в началото на ноември оставка подаде министърът по опазването на околната среда Амир Перец заради несъгласие с бюджета за 2015 г.

Нова религиозна война в Близкия изток?

Конфликтът между израелци и палестинци и бездруго е почти нерешим. Кървавият атентат срещу синагогата в Ерусалим му придаде обаче опас...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com