ЦСКА взе дербито срещу Левски

51633
ЦСКА взе дербито срещу Левски

 ЦСКА победи Левски в поредното издание на вечното дерби, което се игра пред около 25 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски", предаде БГНЕС.

Гол на Серж Нюаджи в началото на второто полувреме реши мача.

БГ футболът се завръща на екран. БНТ излъчва ЦСКА-Левски

Българската национална телевизия ще излъчи в събота голямото дерби на българския футбол между отборите на ЦСКА и Левски - пряко от На...

Първото полувреме започна много добре, с динамична игра и положения пред двете врати. Двата тима пък си размениха по една греда, но топката така и не попадна в мрежите на вратарите Черни и Илиев.

Първо, в 3-ата минута на дербито, Марсиньо нацели горната греда над Томаш Черни с глава след центриране на Орлин Старокин. Малко по-късно, в 9-ата минута, Антон Карачанаков също можеше да вкара, но за ЦСКА. Той обаче стреля в дясната греда на Пламен Илиев, след като бе изпуснат от защитата на Левски. ЦСКА все пак успя да поведе в самото началото на втората част.

В 46-ата минута, Нюаджи получи топката в малкото наказателно поле, а след това стреля към вратата на Илиев. Стражът на "сините" първо спаси, но при добавката крилото на ЦСКА оплете топката в мрежата му за 1:0.

Последва ново положение за гол в полза на ЦСКА, но Присо се забави с изстрела си. "Сините" се опитаха да направят нещо и да изравнят, но "червените" не се подадоха на напрежението и в крайна сметка взеха трите точки.

Левски: Фаворити сме срещу ЦСКА

Левски е фаворит в дербито с ЦСКА, поне според класирането. Това заяви треньорът на "сините" Илиан Илиев, като наставникът все пак при...

ЦСКА излезе временно на третото място в класирането на "А" група след днешния успех над вечния съперник. "Армейците" имат 17 точки, докато Левски остава втори с актив от 22 точки. Лидер е тима на Лудогорец Разград. Шампионите имат 24 точки, а утре гостуват на Ботев Враца.

Г. Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ