ЮЗУ въвежда допълнителни часове про правопис

3117
ЮЗУ въвежда допълнителни часове про правопис
Снимка: Thinkstock/Guliver

Югозападният университет „Неофит Рилски" в Благоевград ще въведе допълнителни часове по писмена и говорна култура. Причината е, че все повече от студентите са неграмотни. Ръководството на учебното заведение посочва, че масово студентите не знаят елементарни правила от българския език.

„Прословутият кратък и пълен определен член, писане на главни и малки букви, запетайки, слято и полуслято писане. В този смисъл е дисциплината, това е заложено да се изучава", коментира зам.-ректорът проф. Антони Стоилов, предаде БНТ.

Югозападният университет с нов ректор

Със 275 гласа "за" от общо 303 гласували членове на Общото събрание на Университета, доц. д-р Борислав Юруков бе избран за ректор на ...

Новата дисциплина ще е с хорариум 30 часа и ще започне да се изучава от началото на следващата учебна година. Тя ще бъде свободноизбираема и ще може да бъде изучавана от всички студенти.

Югозападният университет е вторият в страната, който въвежда такава дисциплина, след Великотърновският, който я направи задължителна за студентите.

В България съществуват над 50 университета. През учебната 2016-2017 година 46 от тях ще приемат студенти, като признават напълно или частично резултатите им от матурите.

От университета смятат, че за да се подобрят знанията на учениците, трябва да се санкционират и институциите и най-вече медиите, които често допускат грешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com