X
 
 

Директорът на АЕЦ "Козлодуй" увери, че няма сериозни проблеми с работата на централата

599 0
Директорът на АЕЦ "Козлодуй" увери, че няма сериозни проблеми с работата на централата
Снимка: БГНЕС
Длъжни сме в такива сфери да бъдем максимално точни в обясненията си. Но не става въпрос за аварии, а за неизправности по оборудването. Така изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов коментира въпроса с общо 4 случая от юли насам, при които атомната централа спираше работата.

Михов беше категоричен, че всяко едно събитие се докладва на АЯР, БЕХ и енергийното министерство и че се спазват процедурите. "Едно от спиранията е заради пробив на изолацията в захранващ кабел", каза експертът пред Нова телевизия във връзка с едновременното спиране на две главни циркулационни помпи. По думите на Михов, кабелът бил на 30 години и никой не можел да каже кога може да даде дефект. Заради този случай имаше слухове, че помпите всъщност били вързани на един бушон и той е изгорял, което е довело до иначе необяснимото им едновременно спиране.

Изключването на главна помпа понижи мощността на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

Мощността на пети блок на АЕЦ “Козлодуй” временно е намалена до 50%. Мярката е от 09:10 ч. днес (16.11.19 г.), съобщава БГН...

Изпълнителният директор на централата беше категоричен, че няма неизправности, които да доведат до непоправима авария. "Притеснения по отношение на ядрената безопасност няма и това е нещо, с което компромис не се прави", увери той.

Припомняме, че бившият пиар на БАН и на район "Младост" д-р Петър Кърджилов заведе съдебно дело, защото му се отказва информация именно за непредвидени спирания на работата на централата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители