X
 
 

Отново проблеми с шести блок на АЕЦ “Козлодуй”

1786 0
Отново проблеми с шести блок на АЕЦ “Козлодуй”
Снимка: БГНЕС
В 10:24 часа на 01.08.2019 г. мощността на шести блок на АЕЦ “Козлодуй” бе намалена до 300 мегавата в резултат на задействане на автоматиката за разтоварване на блока, поради изключване на две от главните циркулационни помпи.

Причините за изключването са отстранени, съобщиха от атомната централа.

Експерт за аварията в АЕЦ "Козлодуй": Няма опасност за хората, но инцидентът не е толкова невинен

Няма опасност за хората след аварийното спиране на АЕЦ "Козлодуй". Подобни инциденти е имало през 2012-13, 2015 и 2107 година. Това каз...

За да бъдат включени отново в работа двете циркулационни помпи, турбогенераторът на шести блок ще бъде изключен от електроенергийната система на страната и ще бъде присъединен отново до три часа след спирането.

Радиационната обстановка е нормална. За спирането на блока са уведомени Агенцията за ядрено регулиране и Централно диспечерско управление на Електроенергийния системен оператор.

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” работи с пълно натоварване на мощността.

Припомняме, че на 3 юли в 13:50 часа шести блок на АЕЦ “Козлодуй” бе спрян поради задействане на електрическата защита заради късо съединение.

Шести реактор на АЕЦ "Козлодуй спря аварийно

Шести реактор на АЕЦ "Козлодуй" е спрял аварийно преди по-малко от час. Това става ясно от съобщение на Българската енергийна борса (БЕ...

След няколко часа бяха отстранени причините, довели до изключването на блока. След проверките бе потвърдено, че всички системи и съоръжения на блока работят нормално.

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” тогава отново работеше с пълно натоварване на мощността до включването на шести блок отново в 17:52 ч. на 3 юли.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители