X
 
 

Осъдиха лекар, практикувал кардиология без диплома

1494 0
photo of Осъдиха лекар, практикувал кардиология без диплома
Снимка: iStock/Guliver
Лекар, практикувал специалността „кардиология“ с подправена диплома, бе условно осъден на две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Участвалият в съдебно заседание прокурор е поискал на подсъдимия да бъде определено наказание три години „лишаване от свобода“ като изпълнението на наложеното наказание да бъде отложено за срок от пет години.

Присъдата на 57-годишния д-р Иван Вуцов, роден в старозагорското село Богомилово, е издадена от Районния съд в Стара Загора, уточнява кореспондентът на Actualno.com.

В продължение на три години и половина - от 11 юни 2010 г. до 27.12.2013 г. - д-р Вуцов, в условията на продължавано престъпление, съзнателно се ползвал от преправен официален документ за придобита квалификация - Свидетелство за призната специалност за придобиване права на специалист по „Кардиология” от 01.06.1996 г.

Преправката се състои в удостоверяване на придобити права на специалист по „Кардиология“ от 01.06.1996 г., издадено от Медицински университет – София.

Уволниха лекаря, повел протестите в "Пирогов"

Водачът на протестите в "Пирогов" доцент Стоян Сопотенски е дисциплинарно уволнен. Заповедта е от четвъртък. На този етап нито лекарят...

С фалшивата диплома медикът е работил повече от две години в МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД - Стара Загора. Година и два месеца – в МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” АД – Стара Загора.

Измамата била разкрита при връщането му в МБАЛ ”Св. Иван Рилски” ЕООД на 27.12.2013 г.

Д-р Вуцов е завършил висше медицинско образование през 1985 г., след което започнал специализация по “Вътрешни болести”. През 1991 г. успешно положил държавния изпит и придобил права на специалист по ”Вътрешни болести“.

Същата година лекарят подал документи да бъде зачислен за специализация по „Кардиология” в Първостепенна окръжна клинична болница – гр. Стара Загора.

Започнал специализацията си на 1 юли 1991 г. За обучението му била издадена книжка на специализиращия.

Нов случай на насилие над лекар, този път в Костинброд

Нов случай на насилие над лекар, този път в Костинброд. Костинбродската районна прокуратура е задържала мъж, оказал насилие над лекар о...

През месец март 1995 г. и през месец май 1996 г. докторът се явил на държавните изпити за специалност „Кардиология“, но не ги издържал.

Два месеца след второто си неуспешно явяване на държавен изпит за кардиолог д-р Вуцов поискал от Медицински университет – София, да му бъде издаден дубликат на дипломата за специалност „Вътрешни болести“, тъй като бил изгубил оригинала.

Именно този дубликат с номер 002320 бил преправен, като на мястото на специалност „Вътрешни болести“ била изписана специалност „Кардиология“. Този преправен официален документ подсъдимият използвал от 1996 година до 2014 година в различни лечебни заведения, пред Българския лекарски съюз, пред Районната здравноосигурителна каса и в Медицинския университет в гр. София.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в Стара Загора.

Същата присъда - две години условно с четири години изпитателен срок - медикът е получил и през 2016 г. от Софийския районен съд.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Очаква се ново поскъпване на "Гражданска...

От началото на декември България е поставена под мониторинг по системата "Зелена карта" на автомобилните застраховки. Причината е непла...

Последно в Актуално