Поискаха доживотен затвор за петима от "Килърите"

7701
Поискаха доживотен затвор за петима от "Килърите"

Доживотен затвор без право на замяна поиска в пледоарията си прокурор Ася Петрова за Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов, Янко Попов - Туцо, и бизнесмена Георги Вълев.

На другите двама от шестимата обвиняеми по мегаделото за поръчкови убийства, побои и палежи "Килърите", обвинението поиска също тежки присъди - доживотен затвор за Петър Атмаджов и 20 години за Райчо Стойнев.

Шестимата бяха задържани през август и септември 2010-та. Според внесения 9 месеца по-късно обвинителен акт, те са участвали в организирането на три убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, в нанасянето на две телесни повреди, два палежа и един взрив.

За главатар на бандата прокуратурата сочи президента на българската федерация по сумо Петър Стоянов. Негова дясна ръка бил бившият бодигард на Милчо Бонев /Бай Миле/ Васил Костов с прякор Кеца. Бизнесменът Георги Вълев се смята за поръчител на две от убийствата. Янко Попов е с обвинение за участие в убийството на Рачев, както и за участие на високо ниво в организираната престъпна група на Сумиста.

Петър Атмаджов е участвал в убийствата на двама души и в нанасянето на две телесни повреди, информира БГНЕС.

Сумиста: Висшист съм, не убиец

Петър Стоянов - Сумиста опита да убеди Шуменския окръжен съд, че няма нищо общо с мокрите поръчки, в които го "набърква" обвинението. ...

Райчо Стойнев, който е хижар в хижа "Вада" в Рила, според държавното обвинение, е приютил и укрил при себе си двамата физически убийци на шуменеца Румен Рачев – Владимир Филев и Георги Трифонов. Днес следобед заседанието в Шуменския окръжен съд продължава с обвинителните речи на другите двама прокурори. След това се очакват пледоариите на над 20-те адвокати на подсъдимите.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com