Стойнев: Икономическият растеж е базиран на диалог и мерки

9518
Стойнев: Икономическият растеж е базиран на диалог и мерки

Новият подход на това правителство е базиран на диалог и от този диалог трябва да излязат мерките, които да подкрепят икономическия растеж, за който всички ние мечтаем. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на годишна среща с търговско-икономическите съветници, командировани в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ), цитиран от Агнеция „Фокус".

На срещата присъстват и представители на национално представените работодателски организации. Министър Стойнев коментира, че думичката „агресивност" трябва да е водеща по отношение на нови външни пазари за българските компании.

Мишо Шамара: Контрапротестът е кауза, за която съм готов да умра

Рапърът Мишо Шамара, който подкрепя кабинета "Орешарски, се връща спешно от Варна след станалото в столицата в нощта срещу сряда. "Бях ...

Министър Драгомир Стойнев заяви, че работата на СТИВ трябва да бъде подобрена. „Трябва да постигнем максимален ефект и затова обсъдихме дестинациите, в които са необходими търговски представители", отбеляза Драгомир Стойнев. По думите му СТИВ трябва да представят анализи за ситуацията на пазара за българските компании, както и за организираните сектори за представяне на износа на България.

Новият модел на ценообразуване в енергетиката няма да доведе до увеличаване на цената на топлоенергията за крайните консуматори, но "Толофикация София" трябва да намери начин да се разплаща с "Булгаргаз", коментира още Стойнев. „Доколкото знам „Топлофикация София” дължи 450 млн. лева към Българския енергиен холдинг, крайно време е да започнат да се разплащат, и особено за дружеството държа да започне конкретни финансови потоци към „Булгаргаз”, допълни той, цитиран от БТВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com