Адемов: Икономиката в България е на ръба на рецесията

6396
Адемов: Икономиката в България е на ръба на рецесията

Икономиката в България е на ръба на рецесията. Да се очакват чудеса е трудно, особено в края на годината. Актуализацията на бюджета е сериозен акт на правителството, за да може да бъдат преодолени проблемите с приходната част на бюджета. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Денят започва” Хасан Адемов – министър на труда и социалната политика.

„Ясно е, че при тези заложени приходи и при ревизията на БВП, очевидно е, че ще има проблеми с разходната част. Проблемите, които възникват в социалната сфера са свързани с недостатъчно коректно планиране на предвидените разходи”, каза още министър Адемов.

Грандиозен скандал в Мис България 2013

Невиждан в българския ефир скандал ще срине приказния Дворец на най-красивото шоу „Мис България 2013” тази вечер в ефира на...

Разходите в социалната сфера са законово установени, те няма как да не бъдат реализирани при положение, че бенефициентът е този, който има право и очаква подкрепа от държавата. „Възможности за коледни надбавки в края на годината ще се търсят. Ясно е, че ще се положат максимални усилия това да се случи и аз съм убеден, че това ще се случи”, допълни Хасан Адемов.

Ако няма растеж на БВП, няма как да има постъпления в осигурителната система. „Няма как да има приходи в бюджета, които да дадат възможност за такава по-сериозна стъпка. Така че трябва да бъдем изключително внимателни, за да не завъртим една инфлационна спирала, която да замете и тези ниски доходи”, завърши министърът на труда.

 

 

Актуализацията е изпълнение на обещание, смята Владимир Каролев

Разбирам БСП с актуализацията на бюджета – те изпълняват обещания към свои избиратели. Но аз никога не съм застъпвал тезата, че ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com