Ще има повече пари за училищата в малките населени места

4740
Ще има повече пари за училищата в малките населени места
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава като пример за подкрепа на училищата в малките населени места политиката на МОН за промяна на делегираните бюджети. Това става ясно от отговор на министъра до народния представител Донка Симеонова от БСП.

Вълчев посочва, че формирането на делегираните бюджети ще зависи както от броя на децата в училище, така и от други фактори, като географски, регионален принцип и концентрация на деца от уязвимите групи. От отговора става ясно, че повече пари ще бъдат насочвани към училищата в малките населени места, също и към тези, в които има ученици от уязвимите слоеве на населението.

Общините получават 5,7 млн. лв. за ремонт на училища

Министерският съвет одобри трансфери към общини за реализирани проекти по Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа&...

Красимир Вълчев припомня и критериите за определяне на защитени училища (например в планинските региони), които гарантирано няма да бъдат закривани. Защитените училища ще получават финансиране от 32 000 лв. за училище, което се намира в планински регион, и 29 000 лв. за останалите райони. Допълнително ще се дават пари и за малък брой ученици, отбелязва още министърът в отговора си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование