След София, безработицата е най-ниска в област Бургас

2440
След София, безработицата е най-ниска в област Бургас

Област Бургас е на второ място по ниска безработица в страната след София- столица. Близо 10 500 безработни лица са регистрирани в бюрата по труда в област Бургас през месец юли.

В сравнение със същия месец за 2014 година има намаление с 996 души или с 8,7 на сто. Най-ниско равнище на безработица през юли тази година има в община Несебър (1,4%), след това са общините Поморие (2%), Приморско (2,8%), Бургас (3,4%),Царево (4,5%), Карнобат (6,8%), Созопол (7,3%), Айтос (8%) и Малко Търново (8,7%), съобщи „Фокус“.

Заради замърсяване забраняват къпането на централния плаж в Лозонец

По данни на Регионална здравна инспекция - гр. Бургас, във връзка с постъпили сигнали и писмо на Областен управител на Област Бургас, с...

Спрямо миналата година в 11 от 13-те общини в областта се отчита спад на равнището на безработицата, като само в Карнобат и Сунгурларе има лек ръст с 0,04 и 0.1 процентни пункта. Обявените работни места за миналия месец в бюрата по труда в област Бургас са 1116, от които 791 на първичния пазар, а 325 по програми за обучение и заетост.

По насърчителни мерки няма разкрити работни места. Спрямо юни има спад на обявените работни места с 219. Това се дължи на по-малкия брой обявени работни места за реалния сектор. Най-много работни места в реалния сектор са заявени в отраслите „Преработваща промишленост”, „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” и „Хотелиерство и ресторантьорство”. Най-малко работни места са обявени в отраслите „Хуманно здравеопазване и социална работа”,’Добивна промишленост” и „Доставяне на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване”,”Култура, спорт и развлечения”. В сектор „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” няма обявени такива.

 Постъпилите на работа от бюрата по труда от Бургаска област през месеца са общо 943, като 673 души са устроени чрез посредничеството на бюрата по труда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com