ЕРМ Запад и ТУ-Габрово ще си партнират в подготовката на специалисти за енергетиката

469
ЕРМ Запад и ТУ-Габрово ще си партнират в подготовката на специалисти за енергетиката
Снимка: ЕРМ Запад

Техническият университет–Габрово и ЕРМ Запад – компанията, която поддържа електроразпределителната мрежа в Западна България, сключиха рамково споразумение за сътрудничество в подготовката на кадри за българската енергетика.

Подписи под документа сложиха ректорът на ТУ-Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров и изпълнителният директор на ЕРМ Запад инж. Георги Миков. Споразумението цели да обедини опита на двете организации в подготовката на висококвалифицирани кадри за нуждите на енергийния сектор и в осигуряването на стабилна работна среда, която да допринася за дългосрочното развитие и професионално усъвършенстване на младите специалисти.

„Техническият университет – Габрово има много добри традиции във взаимодействието с бизнеса. С това споразумение ние затвърждаваме ангажимента си към предоставяне на качествено и модерно образование, съобразено с нуждите на енергийния сектор и бизнеса. Вярвам, че сътрудничеството с ЕРМ Запад ще ни помогне в привличането на студенти, които ще намират по-добра професионална реализация след завършване на обучението си“, каза проф. д-р инж. Илия Железаров, ректор на ТУ-Габрово.

Още: ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

„Нашата цел е да подготвим младите хора не само с теоретични знания, но и с практически умения, които са необходими за успешната им кариера. Осигуряването на стабилна работна среда е от ключово значение за привличането и задържането на талантливи кадри в сектора, а сътрудничеството с ТУ-Габрово е важна стъпка към тази цел“, каза Георги Миков, изпълнителен директор на ЕРМ Запад.

ЕРМ Запад развива дългосрочна политика в подкрепа на професионалното образование в България. Целта на компанията е да допринесе за подобряване качеството на професионалната подготовка в сектора и да създаде удовлетворяваща и мотивираща среда, така че младите хора да остават и да се развиват кариерно в България. Част от тази политика е устойчивото партньорство с професионалните гимназии и висшите учебни заведения с електроенергиен профил. ТУ-Габрово е първото висше учебно заведение извън територията на Западна България, с което ЕРМ Запад установява партньорски отношения.

Партньорите

Електроразпределителни мрежи Запад (ЕРМ Запад) е част от Електрохолд България – водеща електроенергийна група, собственост на най-големия публичен холдинг в България – Еврохолд. Дружеството е собственик и оператор на най-голямата електроразпределителна мрежа в страната – тази в Западна България, с обща дължина над 58 000 км.

Още: ТУ - Габрово се включва в президентската инициатива за залесяване

Tехнически университет - Габрово е водеща институция за подготовка на висококвалифицирани кадри и провеждане на научни изследвания, отговарящи на европейските стандарти. Създаден през 1964 година, днес Технически университет - Габрово е модерен европейски университет в обучението по модерни специалности в областта на техниката, технологиите, икономиката, социалната сфера и администрацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 7 МИР - Габрово

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 7 МИР - Габрово

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 7 МИР - Габрово

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 7 МИР - Габрово

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 7 МИР - Габрово

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com