ВАЗ не може да реши случая с улица „Крайбрежна“ в Поморие

3938
ВАЗ не може да реши случая с улица „Крайбрежна“ в Поморие
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

Върховният административен съд реши, че спорът за концесията на плаж „Поморие-изток”, трябва да се върне за решаване от Комисията за защита на конкуренцията.

До спора се стигна, след като Министерството на туризма обяви конкурс за плаж „Поморие-изток”. Тогава стана ясно, че в плажната ивица е включена и улица „Крайбрежна“. Тя обаче по документи, които датират от 1902 година, когато градът се е казвал Анхиало, е част регулационния план на Поморие. Има я и в следващия регулационен план от 1968 и в последния от 1988 година, което показва, че улица „Крайбрежна“ е собственост на община Поморие, а не на държавата. Освен това е транспортен възел, на нея са построени заведения и се ползва от пешеходци. Кметът на Поморие Димитър Алексиев дори покани министъра на туризма да плажува на нея, щом я счита за част от ивицата.

„Много е интересно, че от министерството на туризма твърдят че там е плаж. И аз им предложих лятото да дойдат и да летуват на асфалта“. Това каза за Actualno.com Иван Алексиев и добави: “Видно е че там в улица“.

В крайна сметка ВАС констатира, че жалбата на кмета за плажната концесия трябва да бъде върната за решаване отново в КЗК, поради допуснати съществени нарушения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com