X
 
 

Борисов не се зарадва на инициатива на Дончев за нов общински данък

5756 2
photo of Борисов не се зарадва на инициатива на Дончев за нов общински данък
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов не посрещна радушно изказаната публично идея на вицепремиера си Томислав Дончев за въвеждане на нов общински данък.

Става въпрос за думи на Дончев в интервю за в. "24 часа". Вицепремиерът напомни за предложение отпреди 2 години, което парламентът не подкрепи - всеки общински съвет да има правото да определи надбавка върху данъка върху доходите на физическите лица, който е 10% (т.нар. плосък данък). Така щели да се вдигнат собствените приходи на общините и те да могат да правят повече. Дончев смята, че може да се говори по темата след местните избори.

И "тайният клиент" паднал в бездната КАТ-София, чакал 6 часа на опашка

6 часа на опашка за подмяна на шофьорската книжка. Толкова време е отнело на „таен клиент” само да заяви услугата в столи...

Сега обаче Борисов твърдо заяви, че през този мандат няма да има промени на данъци.

Идеята предизвика разнопосочни реакции сред кметовете. Хасан Азис, кмет на Кърджали и зам.-председател на ДПС, поиска държавата да отчислява от нейните приходи. Димитър Николов, кмет на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ, обаче одобри идеята след изборите да бъде започната дискусия.

"Дебат за разширяване на приходната база на общините е нужен. Необходимостта от повишаване на финансовата им самостоятелност чрез разширяване на приходната база на общините е безспорен факт, констатиран от много години. Това ще даде възможност на общините самостоятелно да решават повече въпроси от местно значение", коментира и кметът на Плевен Георг Спартански, който е от Реформаторския блок.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Аз пък мисля да сложим данък политик и данък крупен работодател. Достатъчно е те само да плащат прилични данъци за всичко откраднато и бюджета ще се върже без проблем. И на общини, и на държава.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Няма нужда от нови данъци.Парите на общините могат да стигнат ако не се източват неправомерно!!