Ключът към качествената българска продукция е в добре организираната работа

3516
Ключът към качествената българска продукция е в добре организираната работа
Снимка: Kaufland

Земеделецът Пламен Михайлов и агрономът Стоян Манджуков се занимават със земеделие от 10 години. Стопанството им се намира край пазарджишкото село Щърково, където заедно с техните съдружници отглеждат над 330 декара черешови градини, а през последните три години произвеждат и зеленчуци като зелена и червена чушка, лют пипер, тиквички, бяло зеле, карфиол и броколи.

„Гарантираме качеството на продукцията ни на първо място благодарение на нашия екип от специалисти и затворения цикъл на производство. Непрекъснато внедряваме модерни технологии и работим според последните тенденции в овощарството и зеленчукопроизводството“, обяснява Стоян.

Създават и собствен цех, в който обработват и пакетират продукцията си. Той работи активно от 2015 година и е оборудван с хладилни камери, термосграда и една от най-модерните поточни линии. Инвестират особено внимание и в поддържането на правилния температурен режим за продукцията по пътя й от стопанството до клиента – от контролираната температура в цеха, през пакетажа, за който използват специални термопликове със затворена атмосфера, специално за черешите, до транспорта с хладилни камиони до рафта в магазина. По този начин продуктите им стигат винаги пресни и с високо качество до българския потребител.

Освен търсенето и интереса от страна на потребителя, друга оценка за качеството на продукцията им е фактът, че компанията е сертифицирала дейността си по международния стандарт Global G.A.P още от първия ден на производство.

„Сертификатът Global G.A.P. e важен инструмент, който гарантира ред в едно модерно земеделско стопанство. За да поддържаш този стандарт и качество обаче, е важен екипът, който стои зад тях. Вярвам в това, че ключът към успеха се крие в добре организираната работа както вътре в компанията, така и с доставчиците и подизпълнителите. Това означава правилна селекция на сортове и семена, производство на разсад, агрономия, следберитбена селекция, пакетаж, заготовка и динамична логистика. Всяка една стъпка е важна и изисква дисциплина, организация, опит и воля за растеж и развитие“, споделя Пламен Михайлов.

Kaufland България е първата верига, с която започват работа преди години. В резултат на подкрепата и партньорството с компанията, през 2018 г. „Чери Дриймс“ диверсифицират продукцията си, като започват да отглеждат и различни зеленчукови култури. Днес продължават да развиват зеленчукопроизводството си на 310 декара земя.

„Работата с Kaufland България ни мотивира да бъдем дисциплинирани и отговорни към българския потребител.

Веригата изисква качество и това ни дава тласък да се стремим към все по-добро производство и краен продукт, отговарящ на нуждите на крайния клиент.

Това, което е от особена важност за нас, е, че с Kaufland заедно успяваме адекватно да планираме производството така, че да работим спокойно напред във времето. Това е възможно само чрез взаимно разбиране на нуждите и на двете страни, каквото имаме с опитния екип на търговската верига,“ коментира Пламен.

Kaufland България развива устойчива и дългогодишна политика в подкрепа на продуктите, произведени в България. Над 60% от производителите, с които компанията работи, са български. Търговската верига си партнира с родни производители и доставчици от 26 региона у нас, което е почти цяла България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Сериозен ръст на парите в хазната от "Лукойл", рядка проверка на наличностите в предприятието

Азербайджан е готов да доставя допълнителни количества природен газ за България

Доклад: Популярността на САЩ като глобална сила намалява в световен мащаб

Два сектора раздвижват пазара на труда през април

Електрохолд Трейд доставя на Нестле България 13 МВТЧ зелена енергия през 2024 г.

Българските компании все още могат да кандидатстват за милионите за иновации

"Оптимизацията на бизнес процесите трябва да е лесна, проста и забавна", Серджо Калдериня, Lean Academy Португалия

Половината влакове няма да стигат до Централна гара София заради ремонт

Продължава поскъпването при наемите на офиси в София

КЕВР обяви докога битовите абонати ще получават ток на регулирани цени

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика