Младенов: Заложените в бюджета приходи са нереалистични

30123
Младенов: Заложените в бюджета приходи са нереалистични
Снимка: БГНЕС

"Приходите, които са заложени в бюджета не са реалистични, нека погледнем колко са събрани досега от данъци и осигуровки. Отделно, се записват нови над 1 милиард лева допълнителни приходи, за които не е ясно откъде ще дойдат и това е огромен риск. Това заяви Тотю Младенов, бивш социален министър, пред bTV.

Той прогнозира, че безработицата в страната продължава да расте, все повече хора остават без работа и заплата и това е вторият риск, защото намаляват и внасяните осигуровки.

Младенов; Предлагаме 150 млн. лева социален пакет

Предлагаме 150 млн. лв. социален пакет. Това предложи депутатът от ГЕРБ Тотю Младенов по време на обсъждането на ветото на президента в...

Според него, липсата на реформи в пенсионната система, в образованието и в енергетиката са третият риск, с който ще трябва да се сблъскат управляващите от догодина.

"Инвестиците в страната са паднали два пъти за една година, това също е голям проблем", каза Младенов.

"През 2011 година на всеки 100 човека, които излизат в пенсия, влизат 72 млади хора на пазара на труда, до 2059 година работоспособното население ще намалее с 40%", каза още Младенов.

Той се похвали с пенсионната реформа, проведена от правителството на ГЕРБ. Ние искахме да дадем по-големи пенсии на българите, затова правихме тези промени, уточни ексминистърът. Според него, заложените допълнително 2 милиарда лева за пенсии догодина изправят пенсионната система пред фалит.

Тотю Младенов ще пита британците: Какъв ви е проблемът?

България се оплака на Брюксел от кампанията на Лондон срещу българските емигранти. Страната ни дори е подготвила остра реакция, ако нег...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика