Тотю Младенов ще пита британците: Какъв ви е проблемът?

12956
Тотю Младенов ще пита британците: Какъв ви е проблемът?

България се оплака на Брюксел от кампанията на Лондон срещу българските емигранти. Страната ни дори е подготвила остра реакция, ако негативните изказвания срещу нашите работници във Великобритания се превърнат в официален документ на британските власти. Засега атаката се води чрез медиите, но изявления на министри от правителството на Дейвид Камерън обезпокоиха българските власти.

Социалният министър Тотю Младенов пък обяви, че ще постави въпроса на срещата на министрите на труда и еврокомисаря за заетостта Ласло Андор в Дъблин другата седмица. “Ще попитам какъв им е проблемът, защото не може да има дискриминация спрямо България и Румъния”, каза Младенов. И обясни, че по закон от 1 януари 2014 г. всички български граждани може да работят в страните членки на ЕС без никакви ограничения и забрани, съобщава “Стандарт”.

”КайКомпас”: Румънци и българи отговарят на британските опасения

Всички британски таблоиди се заеха да всяват паника – хиляди румънци и българи (джебчии! измамници! апаши!) ще наводнят Великобри...

Окончателното отваряне на трудовите пазари в ЕС за България и Румъния е ангажимент на останалите страни членки в присъединителните договори.

Засега осем държави са запазили до последно ограниченията за работа пред българи и румънци. Това са Австрия, Белгия, Великобритания, Ирландия, Люксембург, Малта, Нидерландия и Франция. В Германия пазарът е отворен частично - без бариери само за висококвалифицирани висшисти и за сезонни работници.

След 31 декември 2013 г. обаче нито една от тези държави няма законови средства да спира свободното движение на български и румънски работници, обясниха дипломати. Въпреки това Лондон обмисля начини за предотвратяване на евентуална вълна от двете източноевропейски страни през 2014 г.

Редактор: Десислава Ушатова

Младенов възмутен успокои Лондон, че няма да залеем Острова

Типът говорене, използван в кампанията във Великобритания срещу евентуален "прилив на българи и румънци" след 1 януари 2014 г., не съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com