Новата КЗК ще бъде избрана дори при откази на кандидати

822
Новата КЗК ще бъде избрана дори при откази на кандидати

Няма да има спиране на процедура за избор на ново ръководство на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма да се прекратява, дори ако някой от кандидатите за членове или за председател се откаже от надпреварата. Процедурата няма да се спира и когато няма предложен кандидат за някоя от длъжностите. Това предвиждат нови правила за избор на шефове на КЗК, които вчера (17 май) бяха одобрени от депутатите от икономическата комисия в парламента, информира в. "Сега".

Новите правила станаха факт, след като предишната процедура се провали точно заради отказ. Кандидатът на ГЕРБ - бившият секретар на МС по времето на Марин Райков и оневинен за аферата "Костинброд" Росен Желязков се оттегли точно преди гласуването.

Парламентът прекрати процедурата за избор на КЗК

Парламентът прекрати сегашната процедура за избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Предложението е на депут...

Освен депутати и парламентарни групи, кандидати за КЗК ще могат да предлагат и неправителствените организации (НПО), предвиждат още промените. Когато обаче депутат или група направи предложение въз основа на предложение на НПО, това ще се отбелязва допълнително. Друга новост предвижда кандидатите да бъдат проверявани за принадлежност към структурите на бившата ДС.

Без приватизация

"ВМЗ-Сопот", "Кинтекс" и "НИТИ-Казанлък" се връщат обратно в забранителния списък за приватизация, решиха още депутатите от икономическата комисия. На първо четене те приеха промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Оръжейните дружества бяха записани в плановете за продажба на Агенцията за приватизация. Зам.-министърът на икономиката Любен Петров аргументира предложението на кабинета за връщането им в забранителния списък с примера за ВМЗ, където работели 3400 души и се сключвали нови договори. "Това е добър пример за държавно предприятие", каза Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика